שמירה על בטיחות ואיכות המוצרים בחדרי קירור והקפאה - עינב טכנולוגיות ייבוש
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

שמירה על בטיחות ואיכות המוצרים בחדרי קירור והקפאה

קשה למנוע עיבוי והיווצרות קרח במתקני קירור, וההשפעות שלהם עלולות להזיק לעסק שלך. לכן חשוב, לבחור פתרונות ייבוש מתאימים למתקנים אלו.

אתגרי הקירור התעשייתי

הטמפרטורה בתוך חדרי קירור היא בדרך כלל 1-5°C, ולכן לרוב לא ייווצר קרח בחדרים. עם זאת, קרח יכול להיווצר על המאיידים שבהם טמפרטורת פני השטח לרוב נמוכה מ-0 מעלות צלזיוס. עיבוי הנגרם כאשר אוויר רטוב יוצר מגע עם משטחים קרים הוא בעיה נפוצה והלחות יוצרת בעיות משמעותיות.

לחות יחסית גבוהה בחדרי קירור תעשייתיים עלולה ליצור:

  •  עיבוי על משטחים קרים, מתקנים והסחורה המאוחסנת.
  •  גידול עובש וחיידקים, המוביל לסכנות היגיינה.
  •  היווצרות לחות על סחורה מאוחסנת, וכתוצאה מכך לאריזה פגומה או קלקול של הסחורה עצמה.
  • היווצרות קרח על קירות, תקרות, רצפות ומתקני אחסון עלולים לגרום לתאונות וסיכונים בטיחותיים אחרים.
  • קורוזיה על מבנים, אביזרים וציוד
  • יעילות אנרגטית מופחתת
  • סביבת עבודה גרועה

בעיות אלה גורמות באופן טבעי לעלויות תחזוקה גבוהות, נשורת סחורה ואפילו הספד לקוחות אם סחורה מקולקלת או לא איכותית מגיעה ללקוח. כדי להימנע ממצבים לא נעימים שכאלה, כדאי להשתמש ביבשני אוויר דיסיקנטיים להורדת שיעורי הלחות.

ניתוח אירוע: חדרי קירור לאחסון בצל

אחסון תעשייתי מיטבי של בצל דורש שמירה בטמפרטורה של 1-2°C עם שיעורי לחות יחסית נמוכים מ 70%. כדי להבטיח תנאים אלה בוחרים בעינב טכנולוגיות להשתמש בפתרונות הסרת לחות מסדרת C. דגמים שונים של סופחי הלחות הדיסינקטיים מותקנים עם תעלות במקום מוגן מחוץ לחדרי הקירור.
 
בגידול בצל שלבים רבים הדורשים הקפדה על איכות וטיוב, אך השלב החשוב ביותר הוא שלב האחסון. אחסון בתנאים לא מותאמים עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לתוצרת עד אובדן מוחלט. שמירת בצלים ושום בתנאי סביבה שחורגים מהתנאים שנקבעו עלולה לגרום לנזקי עיפוש, ריקבון, אובדן נוזלים ופגיעה בערכים התזונתיים של התוצרת
יבשן לחות יבשן תעשייתי

כדי להבטיח את איכות הבצל והשום יש לאחסן אותם בתנאי סביבה משתנים

שלב ראשון

שלב הייבוש להפחתת תנאים לריקבון, שלב זה נמשך 12-24 שעות, תנאי סביבה נדרשים 20-30°C, שיעורי לחות 70%RH

שלב שני

שלב הקירור לשמירה על יציבות פיזיולוגית, בשלב זה תנאי הסביבה הנדרשים הם טמפרטורה 1-2²C, שיעורי לחות 65-75%

לשם שמירה על שיעורי הלחות הנדרשים בחדרי הקירור אנחנו ממליצים להתקין יבשני אוויר דיסיקנטיים.

ליבשנים של Cotes יתרונות ייחודיים להתאמה מוחלטת לתהליכי ייבוש בחדרי קירור

  • שטח הפנים של היבשנים גדול במיוחד בעומק צר יחסית, מאפשר ייבוש כמויות אוויר גדולות במהירות רבה
  • ליבשנים מערכת heat recovery לחסכון משמעותי של 20% בצריכת החשמל
  • ניתן לקבל אותם בגימור נירוסטה להבטחת הגיינה בחדרי קירור למזון

היבשנים הידיסיקנטיים של Cotes חסכוניים, היגיניים ואפקטיביים יותר מכל פתרון אחר.

כיצד מתקני אחסון הבצל מרוויחים מהסרת לחות נכונה?

היכן שבעיות לחות עלולות להשפיע על הפעילות העסקית, מניעה תמיד עדיפה על ריפוי. במקום להתמודד עם תסמינים הקשורים ללחות במתקן אחסון הבצל, סופחי הלחות של Cotes מאפשרים להתמודד עם בעיות פוטנציאליות כבר בתחילת התהליך, ובכך:

מדוע פתרונות אוויר יבש של COTES מתאימים לשימוש בחדרי קירור והקפאה?

כיצד פועלים סופחי הלחות של Cotes

סופחי הלחות הטובים ביותר המתאימים לקירור תעשייתי

נפח שטח האחסון בקירור ורמת הלחות היחסית הנדרשת הם בדרך כלל הפרמטרים העיקריים לבחירת סופח הלחות המיטבי שיענה בצורה היעילה ביותר על צורכי התפעול שלך. סופחי לחות של Cotes הם בחירה יעילה ובת קיימא.

עבור מתקני קירור תעשייתיים, C-Range של Cotes יכול להיות הפתרון שאתה מחפש. מסירי לחות רב-תכליתיים ואלגנטיים אלה כוללים מודולים נוספים לפונקציונליות נוספת המבטיחים אמינות יוצאת דופן ויעילות אנרגטית. ניתן לבחור את המודולים הנוספים כך שיתאימו לצרכי הלקוח הספציפיים, מה שהופך אותם להתאמה אישית מאוד.

בייבוש אוויר עובדים עם מומחים

עינב טכנולוגיות מבטיחה לכם שקט בכל הקשור בטיפול באוויר בחללי האחסון ובקווי הייצור שלכם, הן בשל יכולות ביצוע גבוהות בייצור מוצרים ובבניית פרויקטים איכותיים והן בזכות הסכמי שירות שנתיים לתחזוקה שוטפת.

מגוון המוצרים של עינב טכנולוגיות מיועדים לתמוך בליבת העשייה שלכם!

דילוג לתוכן