בנייה והנדסה אזרחית - עינב טכנולוגיות ייבוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בנייה ותעשייה

חזור ל:

שמירה על אחוזי לחות מסוימים בתחום הבנייה וההנדסה חיונית לשמירה על חומרים, איכות האוויר, עמידות ויציבות מבנה, נוחות ובטיחות עבודה ואיכות הגימור. לחות גבוהה עלולה לגרום לריקבון, התעוותות, קורוזיה, עובש ופטריות, לפגוע באיכות האוויר ולגרום לבעיות בריאותיות. שמירה על לחות נמוכה מסייעת לייבוש נכון של חומרים ומבטיחה יציבות מבנית ועמידות. יבשני לחות אוויר סופחי לחות משמשים באתרי בנייה לשמירה על לחות נמוכה, באחסון חומרים למניעת נזק, בשיפוצים לייבוש מבנים שנפגעו מנזקי מים, בסביבה תעשייתית למניעת פגיעה בציוד ובמוצרים רגישים ללחות, ובבניינים מסחריים ומגורים למניעת בעיות מבניות ובריאותיות.

שמירה על איכות המוצר

ייבוש לאחר ניקוי

עיבוי ועובש

בעיות היגיינה - ליסטריה

ייצור ממתקים

רוב מוצרי הקונדיטוריה אינם מגיבים היטב ללחות. אם התנאים במפעל אינם יציבים והתנודתיות גבוהה, עלולים להיווצר גושים, והחומרים מתחילים להיות דביקים. אז אולי תצטרך להתמודד עם:

כרמית מפעל ממתקים לייצור שוקולד, עוגיות, קרקרים וממתקים מהמובילים בארץ.

באולם ייצור אבקות שוקולד נדרש לשמור על שיעורי טמפרטורות ולחות נמוכים, ולהבטיח שנקודת הטל בתהליך הייצור תהיה נמוכה מ- 0 מעלות. לצורך זה התקנו יבשן דיסיקנט דגם C105 תוצרת Cotes. היבשן מותקן כחלק מתהליך הקירור הכולל תהליך סינון, קירור מוקדם pre cooling, ייבוש באמצעות יבשן דיסיקנט של Cotes, דגם C105 וקירור מאוחר באמצעות יט"א post cooling. הקפדה על תאימות תהליכי הקירור והייבוש מאפשרת לשמור על נקודות טל נדרשות לאורך כל השנה.

חברת "יוניליוור" חדר המיועד לייצור שוקולד

יוניליוור חברה בינלאומית מובילה בתחום המזון. באחד המפעלים של החברה בישראל, נדרשנו להוריד את שיעורי הלחות ולהבטיח נקודת טל נמוכה מ- 0 מעלות לכל אורך תהליכי הייצור. לשם כך התקנו יבשן דגם CRT6000 תוצרת Cotes, יבשן שמיועד לתהליכי ייבוש עמוקים. היבשן הראשון ביוניליוור הותקן בשנת 2012, מאז ועד היום הותקנו יבשנים נוספים באולמות ייצור ואחסנה במרלוגים של החברה. התאמת גודל היבשן ועומק תהליך הייבוש כחלק משמירה על תנאי הסביבה בתהליכי הייצור היא חיונית לאיכות השוקולד המיוצר.

מתקנים לעיבוד בשר

פעילות המשחטה דורשת היגיינה קפדנית, ללא מקום לסיכון או אי ודאות.

בין הבעיות שאולי תצטרכו להתמודד איתם:

בלדי
אחת החברות המובילות בארץ ליצוא ויבוא בשר.

באחד ממפעלי החברה הגדולים, בתימורים, פועל מרלוג אוטומטי ברובוטיקה מלאה. במרלוג מסועים אוטומטיים לליקוט ואחסון משטחים בין חדרי קירור והקפאה, בפתחים בין שני האולמות מועברים משטחי בשר מאולמות ההקפאה לקירור ומשם לאספקה ללקוחות. הפרשי הטמפרטורות בין האולמות מייצרים הקרחה על המסועים ובמעברים. ההקרחה גורמת לעצירה מוחלטת של המסועים ולהשבתה מלאה של העבודה הלוגיסטית. כדי לטפל בבעיה משביתה זו התקנו יבשנים דיסיקנטיים בחדרי הקירור. בחדרים אלה תנאי הסביבה בכניסה ליבשנים הם 4 מ"צ, 80% לחות, טמפרטורת נקודת טל 1 מ"צ, וביציאה מהיבשנים טמפרטורת נקודת הטל היא -27 מעלות. תהליך הייבוש העמוק של הדיסיקנטים מהווה חסימה לאדי המים, ומונע את בעיית ההקרחה והעיבוי, ובכך את כל הבעיות שעלולות להיגרם לאיכות הבשר וליעילות העבודה.
דילוג לתוכן