יבשנים סופחי לחות עם מערכת בקרה מובנית לשליטה בשיעורי הלחות הם הפתרון המתאים ביותר להורדת לחות בתעשיות הזמון.
בקרת לחות קפדנית מונעת סיכונים מיותרים, בייצור כל סוגי המזון והמשקאות יש צורך ליישם משטר היגיינה יעיל מבוסס על תקנים ונהלים על מנת למזער כל סיכון של זיהומים חיידקיים שונים.
לחות לא מבוקרת באוויר היא אחת הסכנות הנסתרות הגורמת לבעיות עיבוי, קורוזיה, פטרת ועיפוש כמו גם מגוון רחב של בעיות היגיינה. שיעורי לחות גבוהים פוגעים באריזות, באיכות המוצרים ובאורך חיים המדף שלהם. מניעת בעיות הנובעות מלחות מלכתחילה יעילה הרבה יותר מאשר להתמודד עם ההשלכות שלהם ועם ההשפעות על מדדי שירות. זמן ההשבתה כתוצאה מתקלות מיותרות משפיע בדרך כלל על רווחים ומוניטין - בגדול.
אחד הפתרונות היעילים ביותר להפחית את הסיכונים הנובעים מכך הוא להבטיח שליטה מלאה על התנאים המאפשרים לצמיחת החיידקים להתרחש. שליטה אפקטיבית על נקודת הטל באוויר פירושה מניעת עודפי לחות באוויר יחד עם כל הסיכונים המסחריים הקשורים ללחות גבוהה. מייבשי אוויר הם הפתרון המלא לכל הבעיות הנובעות מלחות, מאפשרים שליטה מלאה בכל תנאי הלחות.
מתאימים למגגון רחב על ענפים: ייבוש ענבים, צמחי מרפא, פירות, קמח ודגנים, קפה, טבק, פטריות, שום ובצל ופירות הדר. מספקים פתרון ייבוש בחדרי קירור והקפאה ובבתי אריזה.
תעשיית הבירה מאז ומעולם היתה איזון עדין בין מלאכה מסורתית לבין שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. בתעשיות הבירה נדרשת רמת הגיינה גבוהה וסטנדרטים מחמירים בייצור. תנאי הסביבה משתנים לאורך התליך הייצור וחיוניים לתוצאה הסופית. השפעות הלחות הן בלתי נראות ויוצרות עובש, בקטריות וחיידקים הפוגעים באיכות הבירה. שליטה בשיעורי הלחות חיונית לאיכות הבירה.
כדי למנוע את כל הנזקים הנגרמים בשל שיעורי לחות גבובהים הכי נכון לשמור על שיעורי לחות מיטביים. היבשנים יודעים לשמור על שיעורי לחות נמוכים מנקודת הטל ובכך לבטל כל בעיה הנובעת מעיבוי ומלחות. שימוש ביחידה לניצול החום העודף מבטיחה שפתרון הייבוש יהיה גם איכותי ומיטבי וגם חסכוני מבחינת עלויות אנרגיה. היבשנים יודעים להבטיח ייצור בירה העומדת בכל תקני האיכות המחמירים ביותר.
חומרי הגלם בקונדיטוריות לא מגיבים טוב ללחות, תנודתיות בתנאי הייצור פוגעת באיכות חומרי הגלם ובאחידותם. החומרים לא מתרכבים והתוצר הופך לדביק וקשה לעיבוד. לחות גבוהה פוגעת גם בהגיינה של המאפים, באיכות שלהם, באורך חיי המדף ובחווית היצרן. הדבר מגידל גם עלויות תפעול ומפחית שולי רווח. רוב המוצרים וחומרי הגלם דורשים שיעורי לחות מדויקים וקבועים.
טכנולוגיית היבשנים מבטיחה שליטה מלאה ואפקטיבית בכל תנאי הסביבה הנדרשים לאפייה. כך ניתן לשמור על איכות המוצרים ברמה הנדרשת להלצלחה מסחרית. ניתן להגן הן על חומרי הגלם והן על המאפים באמצעות שליטה בלחות לכל אורך הדרך החל מהייצור, האחסון והשינוע. היבשנים יודעים לתת פתרון גמיש המותאם לצורך.
מוצרי חלב מיוצרים מרכיבים טבעיים המתקלקלים בקלות בתהליך העיבוד והאחסון. לכן, יש צורך בשליטה מלאה על תנאי הייצור יחד עם רמות הגיינה גבוהות במיוחד. תנאי האוויר במתקן הייצור משתנים לאורך התהליך, ורמות לא מבוקרות של לחות יוצרות בעיות הגיינה ואיכות. הפצת מוצרי חלב לכל העולם מחייבת אף היא שליטה מבוקרת בתנאי הסביבה. לחות גבוהה היא מצע מושלם לחיידקים ובקטריות.
יבשנים סופחי לחות נותנים מענה מושלם לתנודתיות בשיעורי הלחות בתהליכי ייצור, אחסון ושינוע של מוצרי חלב. הם מונעים לחלוטין את התנודתיות בשיעורי הלחות ובכך מונעים את כל נזקי הלחות. טכנולוגיית הייבוש מבטיחה שליטה מלאה לכל אורך התהליך ומאפשרת שמירה על איכות מסחרית.
הפעילות בבית המטבחיים דורשת הגיינה קפדנית ללא מקום לסיכון או לאי וודאות. שליטה מלאה בשיערוי הלחות היא תנאי הכרחי בכל משטר הגיינה. מתקנים לשחיטה ועיבוד בשר, עופות ודגים חייבים לטפל במיוחד בחיידקים ובמיקרו אורגניזמים המזהמים ומשפיעים על טיב המוצר ואיכותו. שילוב בין אוויר חם לבין משטחים קרים הוא הרסני במיוחד, יוצר עיבוי שמוחרף על ידי ניקוי באמצעות קיטור, ומהווה מצע לכל הבקטריות והחיידקים.
יבשנים לשליטה בלחות הם הפתרון המושלם למניעת זיהומים ופגיעה באיכות המוצרים. על ידי שמירה על שיעורי לחות נמוכים מנקודת הטל אנו מונעים לחלוטין בעיות של עיבוי. היבשנים שלנו יודעים לתת מענה גמיש ומלא לכל טווח טמפרטורות בין 35°C לבין 15°C-. וככל שנדרש גם עד 30°C-.
בבתי מטבחיים נדרש ניקוי תכוף ואינטנסיבי, היבשנים יודעים לייבש את הרצפות והמשטחים בזמן קצר ובכך לשמור על הפסקות ייצור יזומות למינימום.
תהליכי העיבוד והייצור הם לרוב רק חלק מהתהליך. חלק גדול ומשמעותי הוא תהליך האחסון, שמירה על שיעורי לחות מתאימים היא תנאי ראשון וחיוני באחסון מזון ומשקאות. לוגיסטיקה ואחסון בתנאי לחות משתנים המושפעים מתנאי הסביבה החיצוניים הם מצע נרחב להצטברות חיידקים, עובש וקורוזיה. הם פוגעים באורך חיי המדף של הסחורה המאוחסנת ובאיכותה. הנזק הכלכלי והתדמיתי הנגרם כתוצאה מאחסון לא מותאם הוא עצום.
יבשנים סופחי לחות הם הפתרון המיטבי להתמודדות עם תנודתיות בשיעורי הלחות. הם יודעים לשמור על תנאי סביבה נמוכים מנקודת הטל באוויר, ובכך להבטיח צמצום הבעיות הנובעות משיעורי לחות גבוהים ולא מותאמים. צמצום משמעותי של הבעיות הנובעות מעיבוי מבטיח צמצום נשורת ונזקים יחד עם שביעות רצון גבוהה של הלקוחות. חשוב לציין כי שיטות אחרות לא מטפלות בנקודת הטל אלא רק בסימפטומים לבעיית הלחות.
יין הוא מיומנות עתיקת שנים הדורשת שליטה מלאה בתנאי הסביבה כולל הלחות כתנאי להצלחה מסחרית. תהליכים מרכזיים בתהליך ייצור היין דורשים עבודה בטמפרטורות שונות. שינוי בטמפרטורה משפיע על שיעורי הלחות באוויר, ואלה עלולים לפגוע באיכות היין. שיעורי הלחות גורמים לעיבוי ולהיווצרות קורוזיה, חיידקים ועובש.
יבשנים יודעים לאפשר ליקב לשלוט בתנאי האוויר בכל מקום ולכל אורך תהליך ייצור ואחסון היין. היבשנים מאפשרים לשלוט בנקודת הטל, ובכך למנוע את כל הבעיות הנוצרות בשל תהליכי עיבוי. היבשנים מאפשרים שליטה מוחלטת בלחות לכל אורך השנה והיממה בלי תלות בתנאי הסביבה החיצוניים, בתהליך העדין של ייצור יין.
למידע נוסף ולייעוץ אישי