זרעים וחקלאות

זרעים וחקלאות

זרעים וחקלאות

אחסון וטיפול בזרעים לחקלאות מחייב סביבה יבשה מאוד, וחשוב מזה, יש צורך לייבש כמויות גדולות של זרעים בזמן מוגבל ובקצב מדויק לדרישות הייבוש הספציפיות.

בכל שלב בחיי המוצר החל מזרעים וכלה באחסון ירקות ופירות יש לשמור על תנאי אוויר מתאימים לסוג הגידול. תהליכים של עיבוד, שימור, תחזוקה והובלה של מוצרי מזון וחקלאות דורשים שמירה על שיעורי לחות מבוקרים באוויר כדי למנוע נשורת של מוצרים.

לשימור נאות של בצלים במחסנים וכדי למנוע עיפוש ומתקפות של גורמים פתוגניים, יש צורך לפקח על שיעורי הלחות והטמפרטורה בחדרי האחסון ובאולמות האריזה. הטמפרטורה חייבת להישמר בין1-4°c  עם לחות יחסית של כ -60%.

כדי להבטיח את איכות הגבינות יש צורך לייצב את הטמפרטורה והלחות היחסית בחדרים המיועדים לאחסון גבינות בשלבי התבגרות ובשלות. שיעורי הלחות צריכים להיות גבוהים 80-90%, אבל אסור שהלחות תעלה על 90% כדי למנוע היווצרות של עובש ובקטריות.

עינב טכנולוגיות מתמחה בייצור חדרים ותאים לייבוש זרעים שיודעים להבטיח את תנאי הלחות הנדרשים בכל שעות היממה ולכל אורך השנה. טכנולוגיית הייבוש הייחודית של עינב טכנולוגיות באמצעות יבשנים מייבשי אוויר סופחי לחות, נותנת לך מענה מושלם לייבוש זרעים.

בעיות לחות לא מבוקרת בייבוש ואחסון זרעים ותוצרת חקלאית

 

אחסון זרעים - שמירה על שיעורי לחות נמוכים לשיפור האיכות ושימור הזרעים לאורך זמן

תיאור הבעיה

זרעים הם אורגניזמים חיים המגיבים לתנאי הסביבה במקומות האחסון. כושר הנביטה שלהם תלוטי באופן ישיר בשיעורי הלחות ובתנודתיות רמות הלחות במתקני האחסון. בתכולת רטיבות גבוהה משמשים הזרעים כר לחיידקים, קרציות ותהליכים ביוכימיים הפוגעים באיכותם, וגורמים להתחממות עצמית. 

הפתרון

שימוש ביבשנים להורדת שיעורי הלחות ולמניעה של התנודתיות ברמות הלחות. שליטה מלאה בתנאי הסביבה יחד עם שימוש בחום העודף מבטיחים את איכות הזרע ואורך החיים שלו. היבשנים יודעים להבטיח את תנאי הלחות לכל אורך חיי האחסון של הזרעים לפי תכניות שליטה מוגדרות מראש.

איך אתם מרוויחים

  • שומרים על איכות הזרעים ואורך החיים שלהם
  • מונעים נשורת באבטחת האיכות
  • חוסכים עלויות אנרגיה
  • שולטים בטווחי הלחות לכל אורך השנה והיממה

איסום בצלים ושום למניעת בעיות עיפוש וריקבון

תיאור הבעיה

איסום בתנאי לחות לא מבוקרים עלול להוביל לאובדן הסחורה כולה. בשלבי האחסון יש צורך בשמירה על תנאי סביבה משתנים בהתאמה לזמן האחסון. בצלים ושמים שיוצאים ממצב של יציבות פיזיולוגית כתוצאה משיעורי לחות גבוהים מתחילים לנבוט ולהירקב.

הפתרון

התקנת יבשנים בחדרי האחסון מבטיחה שליטה מלאה בשיעורי הלחות לכל אורך תהליך האיסום. מערכת שליטה ובקרה מאפשרת להגדיר ולשמור על שיעורי הלחות הנדרשים. איסום בתנאי סביבה אופטימליים מונעים עיפוש וריקבון ומבטיחים סחורה איכותית לאורך זמן.  

איך אתם מרוויחים

  • שומרים על שום ובצל בתנאים אופטימליים - איכות ואורך חיים
  • מונעים נשורת
  • מבטיחים מוניטין והכנסות גבוהות

ראה את הפתרונות שלנו לתעשייה שלך

למידע נוסף ולייעוץ אישי

ניתן לפנות ישירות ליוסי כהן, מנכ"ל

054-4909999

יצירת קשר

עד 40 תווים