ייבוש שום ובצל

ייבוש שום ובצל

ייבוש בצל ושום - תנאים אופטימאליים

"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים", גם בחקלאות.  כל שלב בתהליך הגידול הוא משמעותי  להצלחת היבול.  החל בקניית הזרעים ואחסונם, עבור בתהליך ההזרעה, השתילה, העיבוד, הקטיף והאיסוף וכלה באחסון. אחד השלבים החשובים ביותר, אם לא החשוב מכולם, הוא שלב האיסום. איסום בתנאים שאינם אופטימאליים  לסוג היבול המאוחסן עלולים לגרום ל אובדן של 100% מהסחורה המאוחסנת. לעינב טכנולוגיות יש את הפתרונות המתאימים לאיסום נכון של הבצל ולהארכת חיי האיסום שלו. 

איסום בצל ושום

איכות ואורך החיים של הבצל והשום תלויה בשלושה תהליכים:

-      יבוש;
-      אחסון בקירור;
-      הפשרה וחימום עד טמפרטורת חדר.

 

בשלב הייבוש הטמפרטורה האופטימאלית הנחוצה לבצל חייבת לנוע בין 20 מ"צ ל- 30 מ"צ, והלחות היחסית 70% בפרק זמן שבין 12 שעות לבין 24 שעות. תהליך הייבוש מצמצם את הסיכון לריקבון הבצל והשום ולאיבוד מים, ומונע זיהום של מיקרואורגניזמים ובקטריות. בשלב הקירור טמפרטורה אופטימאלית נעה בין 0 מ"צ ל 1 מ"צ והלחות היחסית האופטימאלית  בין 65% ל- 75%. כאשר הלחות היחסית גבוהה יותר, הבצל יוצא ממצב היציבות הפיזיולוגית שלו ומתחיל לנבוט ולהצמיח. בנוסף לזה בסביבה רטובה ראש הבצל מזיע, צווארו נעשה רטוב ומתחיל תהליך של ריקבון.

כדי להבטיח ששיעורי הלחות בחללי אחסון בצל ושום יהיה אופטימאלי יש להתקין יבשנים. מומלץ להשתמש ביבשנים המבוססים על שיטת עיבוי המים, שכן בחללי אחסון אלה מצטבר אבק רב. והתפוקה של יבשנים אלה אינה מושפעת מהאבק.  בנוסף, מדובר ביבשנים  חסכוניים במיוחד  בצריכת החשמל שלהם.

לעינב טכנולוגיות, מגוון רחב של יבשנים הפועלים בשיטות שונות.  יש לנו יסיון עשיר ומוצלח בייצור פתרונות לטיפול באוויר בחללי אחסון ובקווי ייצור,ואנו מציעים  יבשנים שיודעים לשמור על שיעורי הלחות הנדרשים בכל גודל חלל ובכל טווח טמפרטורות. היבשנים כוללים מודל בקרה דינמי לניטור תנאי הסביבה, המתאים את ביצועיהם לדרישות האחסון האופטימאליות יחד עם חיסכון אנרגטי משמעותי.

בשנה האחרונה הותקנו מספר יבשנים מסדרת FDH, המבוססים על עיבוי מים במחסני הקירור של אחד ממגדלי הבצל הגדולים בישראל, יחד עם מערכות קירור מתאימות, אף הן תוצרת עינב טכנולוגיות. התוצאה המיידית הייתה הפחתת  שיעורי הנזק לבצלים להיקפים  זניחים, ושמירה על איכות התוצרת

מאמר בנושא פורסם במגזין האמריקאי Fresh Plaza

http://www.freshplaza.com/article/113725/Onion-storage-is-key-to-shelf-life,-quality

כתבה: קלרה שנדריי, MS טכניון, MA הנדסת מכונות. קלרה עובדת כמהנדסת וכמתכננת שנים רבות בעינב טכנולוגיות. חברה המתמחה בתכנון, ייצור והרכבה של מוצרים ומערכות לטיפול באוויר בתחומי הקירור, הייבוש אוויר, ההרטבה והחימום. 

 

 

Reference

  1. S. Albor and D. Waterer, "Onions, postharvest, handling and storage". Department of Plant Sciences, University of Saskatchevan. Canada. http://www.usask.ca/agriculture/plantsci/vegetable/resources/factsheet/postharvonions.pdf
  2. P.E.Sumner. "Vidalia onion CA(controlled atmosphere) storage requirements". The University of Georgia, College of Agriculture and Environmental Sciences. http://www.caes.uga.edu/commodities/fruits/veg/pubs/documents/VIDALIAONIONCASTORAGEREQUIREMENTS.pdf
  3. "Fruits and Vegetables – Optimal Storage Conditions". The Endineering Toolbox. http://www.engineeringtoolbox.com/fruits-vegetables-storage-conditions-d_710.html

ראה את הפתרונות שלנו לתעשייה שלך

למידע נוסף ולייעוץ אישי

054-4909999

יצירת קשר

עד 40 תווים